Vil du sende blomster til sykehus?

Blomster til Sykehuset

Det er alltid hyggelig å motta blomster når du er på sykehus. Det betyr ofte at det er noen der ute som tenker på deg. Vi mennesker liker det å ha denne "støtte-følelsen". Den er på en måte beroligende for de fleste. Mens det gjør godt å få en gave når du ligger på sykehuset, behandles litt forskjellig fra sykehus til sykehus.

Diakonhjemmetsykehus for eksempel, har en liste med "ja-blomster" og en med "nei-blomster"! Buketten / poten din kan gjerne bestå av Alpefeol, Anthurium, Peon, Rose, Stemorsblomst, iltopp og Orkide er blant ja-blomster til sykehuset. De har gjort det så praktisk som mulig og har laget en 4-siders forklaring med bilder og navn av definerte blomster. Blant Nei-blomster er det kjente navn som Georginer, Tulipaner, Krysanteum, Svibel, Liljer, Amarylis, nelilik, Julestjerne, Prestekrager og Juleglede. Les om det her: https://diakonhjemmetsykehus.no/Documents/Blomster%20p%C3%A5%20sykehuset%20-%20Diakonhjemmet%20Sykehus.pdf

Blomster på sykehus spørsmålet har Sykehuset i Østfold sett med andre øyer. De definerer avdelinger med "ingen-blomster" som :

Døgnområde 1 – hjertemedisin

Døgnområde 2 - infeksjonsmedisin

Døgnområde 3 - lungemedisin

Døgnområde 5 - gynekologi, ortopedi og øre-nese hals

Døgnområde 6 - ortopedi og akuttgeriatri

Døgnområde 7 - gastrokirurgi

Døgnområde 8 - kar-, bryst- og endokrin kirurgi, urologi

Overvåkningen

Intensivavdelingen

 

Deretter kan man ta med ja-blomster, og ikke "nei-blomster" til følgende: Døgnområde 4 - nevrologi og slag

Døgnområde 9 - gastromedisin

Døgnområde 10 - kreft, nyremedisin og hematologi

Føde/barsel

Barn og ungdom

Nyfødtintensiv

Psykisk helsevern

https://sykehuset-ostfold.no/blomster#kan-ta-med-ja-blomster-men-ikke-nei-blomster

Situasjonen ser til å være strengere når vi beveger oss mer syd øver. Sørlandet sykehuset har bestemt seg til å si Nei til alle typer av blomster. https://sshf.no/om-oss/nyheter/ofte-stilte-sporsmal-fra-vare-pasienter

Dette kan være en liten utfordring siden flere sykehus har bestemt seg for å ikke ta i mot blomster . Grunnen til det blomsterforbudet er så enkelt som at flere av blomstertyper kan forårsake allergi eller dufter som ikke er behagelig for alle typer pasienter på sykehuset. Vi må ikke glemme at pasienter er i en følsom situasjon når de oppholder seg på sykehuset. Det er ganske forståelig at noen av sykehusene nekter å ta imot blomster.

 

Vi anbefaler:

Flere som tar det sikre valget og kjøper en "God bedring gave". Den består av mørkesjokolade, Solbærteddy, nøtter og flere av kjente sjokoladetyper som egner den til å få levert på sykehuset. Mitt neste anbefaling er den lille fruktkurven med kun 3 kg med friske frukt. Den inneholder sesongen frukt og er en sikker vinner. Fruktkurv 3 kg.