Når er det vanlig å få påskeegg? 

I Norge er det vanlig å gi påskeegg i løpet av påskehøytiden, spesielt på påskeaften. Påskeeggene kan fylles med godteri eller små gaver,.Noen velger også å gi påskeegg til venner eller kolleger, og det er en tradisjon for mange nordmenn.

Når pleier barna å få sine påskeegg? I Norge får barn vanligvis påskeegg på påskeaften og barna gleder seg ofte til å åpne eggene sine og finne ut hva som er inni. 

Hvor kan man gjemme påskeegg? De beste hjemmestedene? Mange barn elsker å lete etter påskeegget. Så tenk på hvor du vil gjemme påskeeggene. 

Basert på barnas alder, gjem dem dypere og dypere. Vær kreativ og husk å ta hensyn til barnas alder og evner når du gjemmer eggene. Det viktigste er å skape glede og moro under påskeeggjakten!

På uventede steder: Gjem eggene i sko, i lommer på jakker eller i plantepotter.

For barn under 6 år, Inne i huset: Skjul eggene bak puter, i bokhyller, bak gardiner eller inne i skap og skuffer.

For barn under 10 år, anbefales inni klesskap, inni boden eller løftet. I hagen eller bakgården. 

Hvor kommer tradisjonen påskeegg fra? Når startet den tradisjonen? I Tyskland på 1600-tallet finne mann de første dokumenterte forestillingen om påskeharen som legger ut egg som barna skal prøve å finne. Denne tradisjonen / vanen spredte seg raskt i 1800-tallet. Produsenter av leketøy og søtsaker så raskt de kommersielle mulighetene i å lage og omsette påskeharer og påskeegg.

Hva er meningen med påskeegg? Er det noe mening bak påskeegg? Om vi tenker at Egg= liv, så kan vi tenke at Egget er et symbol som viser til noe annet enn seg selv, nemlig et nytt liv.  Denne symbolbruken ble godkjent av Kirken allerede i tidlig middelalder. Godkjenning har mange rykter bak seg. Egget og haren har vært faste påskesymboler så lenge, at mange har glemt hva de betyr. Flere barn forbinder påskeegg med sjokolade og fri fra skole. 

Hva putter man i påskeegg? Hva kan være innholdet i påskeeggene?

Det er mange måter å fylle påskeeggene på. Mange fyll gjerne med frukt og bær i tillegg til smågodt, og noen kryssord / leseblader. Fyll det med små godteri, fullkornkjeks, små drikker, kinderegg og morsomme leseblader. Sistnevnte kan også være kjekk å ha på lengre bilturer, hytte eller overnattinger.

påskekurvpåskeegg påskekurv fylte påskeegg fylte påskeegg med godteri